Srečanje mladih ribičev RD N.mesto, 2.7.2017

Srečanje mladih članov RD N.mesto v Žužemberku..

Člani Ribiške družine Novo mesto so v Sloveniji že nekaj let med najaktivnejšimi pri delu z mladimi ribiči. To so dokazali tudi minulo nedeljo, 2. julija 2017, ko se je že zjutraj pri Ribiškem domu RD Novo mesto v Žužemberku zbralo kar 25 mladih ribičev, članov najštevilnejše Ribiške družine v Sloveniji.
Po pozdravnemu nagovoru je sledilo krajše, vendar  poučno predavanje enega od mentorjev, ki je mladim nadobudnežem razkril kar nekaj malih skrivnosti velikih mojstrov. Izvedeli so marsikaj novega o reki Krki, o ribah, ki žive v tej naši zeleni lepotici, o vrstah ribolova, varstvu narave in še marsikaj drugega, kar jim bo koristilo tako pri ribolovu, kakor tudi pri pripravah nanj.
Ko so z znanjem »napolnili glave«, so se mladi ribiči odpravili še na »praktični preizkus« pridobljenega znanja … Nasvete in male skrivnosti, ki so jih bili fantje in dekleta deležni med predavanjem, so ob nesebični pomoči in praktičnih nasvetih prisotnih mentorjev lahko uporabili tudi v praksi. Kako lepa in koristna dejavnost, povezana z naravo in varstvom le te je ribolov, je bilo jasno vsakemu, ki je nadobudno mladino opazoval pri pripravah in tudi pri samem ribolovu….
Malo po poldnevu, ko so se počasi začeli oglašati prazni želodčki, so se vsi udeleženci zopet zbral pri ribiškem domu, strnili vtise , ob okusnem kosilu pa medsebojno izmenjali izkušnje in vtise z ribolova. Še zanimiveje pa je postalo, ko so svoje izkušnje in anekdote začeli deliti prisotni mentorji, katerim gre tudi zahvala za lep in prijeten dan, ki so ga mladi ribiči preživeli ob in v reki Krki.
Kot nam je zaupal mentor in predsednik komisije RD Nm za delo z mladimi Drago Piškur, so se poslovili z željo, da se najkasneje naslednje leto ob tem času ponovno srečajo na isti lokaciji, pridruži pa se jim še 
več novih mladih ribičev…..

Foto: Črt Šuštar in Zoran Leko

Video : Črt Šuštar