Mladi ribiči

Pridružite se nam, mladi prijatelji, postanite člani naše ribiške družine!

Kako postati mladi ribič

Ribiška družina Novo mesto je najštevilčnejša izmed 64 ribiških družin v Sloveniji in šteje več, kot 600  članov.

Upravljamo z vodami v žužemberškem in novomeškem ribiškem okolišu, s 350 ha vodnih površin in sicer :

  • reko Krko od Zagradca do Mršeče vasi v dolžini 59 km s pritoki in
  • Temenico od Velikega Gabra do izliva ter
  • z ribnikoma Blato pri Trebnjem in Vodrancem pri Otočcu.

V njih žive različne ribje vrste, od postrvi in lipanov, do platnic, podusti, krapov in ščuk. V delu Krke, s katero upravljamo, imamo tudi enega najlepših revirjev sulca – kralja naših voda, v Sloveniji.  Od čudovitih muharskih revirjev, do rek in ribnikov, kjer pridejo na svoj račun tako beličarji, kot  tisti, ki jim je ljubše vijačenje

Mladi ribiči v naši ribiški družini

Število  mladih članov  se je v zadnjem letu skoraj podvojilo in trenutno šteje kar 64 mladih ribičev.  Kot največja slovenska  , in po marsičem tudi vodilna ribiška družina,  smo najbolj veseli, ko na naša vrata potrkajo mladi , tako fantje, kot dekleta z željo, da bi se nam pridružili in tudi oni postali ribiči.  V Ribiški družini Novo mesto  se zavedamo, da na mladih svet stoji  , zato smo veseli vsakega mladega nadobudneža, kateremu bodo že od vsega začetka naprej pomagali in svetovali  prijazni,  izkušeni,  strokovno usposobljeni in prizadevni mentorji mladih ribičev, ki so svoje bogato znanje in prosti čas pripravljeni posvetiti delu z mladimi .

Naši mladinci se tudi redno udeležujejo republiških taborov mladih ribičev, številne zanimive dogodke za mlade pa organiziramo tudi sami.

Zakaj v Ribiško družino Novo mesto?

V spomladanskem času načrtujemo nova, zanimiva srečanja za mlade, v ribiškem domu v Žužemberku, kot tudi v ribiškem domu na ribniku Blato.  Na njih bodo naši mentorji delili svoje izkušnje z mladimi, jim predstavili mladim lepote naših voda in možnosti preživetja zanimivega prostega časa ob njih z ribiško palico v roki.

Kje se prijavite?

Za več informacij se obrnite na našega člana Draga Piškurja ([email protected]), ki je v družini zadolžen za delo z mladimi in vam bo z veseljem posredoval  več dodatnih informacij.

Glede na tradicijo ribištva na slovenskem, ki običajno prehaja iz roda v rod, nas veseli, da s to tradicijo nadaljujejo tudi člani naše ribiške družine. Ni lepšega, kot   ob naši zeleni lepotici, reki Krki  videti dve, včasih pa celo tri  generacije ene družine, kako ob ribolovu prenašajo veselje do ribolova ter bogate izkušnje na svoje potomce.

Več podatkov

Kako postati mladi ribič