Srečanje pododbora Straža-Dolenjske Toplice

V soboto, 27.5.2023 se je ob 8.00uri pred gasilskim domom v Straži zbralo preko 50 ribičev RD NM zaradi srečanja, ki ga je organiziralo vodstvo pododbora na čelu s predsednikom Matjažem Pavlinom, v nesebično pomoč pa sta mu bila gospodar Zvone Ban in član vodstva Jože Mrvar. Takoj je bil postrežen bogat zajtrk, nato pa nekaj besed o srečanju pododbora ter tekmovanju v dveh kategorijah in sicer v kategoriji največji ujeti salmonid in največji ujeti ciprinid.

Udeleženci srečanja so se ob 9.00uri razkropili na vse strani 3.revirja in obiskali svoje skrite kotičke v pričakovanju dobrega ulova.

Tekmovanje je trajalo do 13.00ure.Prijetno utrujeni ribiči so se po tekmovanju zopet zbrali pri gasilskem domu, kjer jih je čakalo kosilo, prizadevni organizatorji pa so natančno izmerili ujete ribe in bogato nagradili najboljše tri ribiče v posameznih kategorijah.

Vsak udeleženec je prejel spominsko majico, kapo ter priložnostno medaljo. Srečanja se je udeležil tudi straški župan Dušan Krštinc, topliški župan pa se je za  svojo odsotnost opravičil. Zanimivost in vrhunec srečanja je bil dogodek organizatorja. Namreč izvedeli smo, da ima 27.5.2023 rojstni dan naš ribič Željko Dražetić. Za presenečenje srečanja smo imeli odojka, ki smo ga mislili podariti najboljšemu ribiču v družabnih ribiških igrah. Vsi ribiči so se strinjali, da podarimo odojka slavljencu. Željko se je izkazal in obljubil, da bo vse prisotne  ribiče povabil na stadion v Vavti vasi in spekel odojka.

Za kratkočasenje srečanja smo organizirali razne ribolovne igre. Ob jedači in pijači smo srečanje končali ob 21.00uri in se že veselimo naslednjega srečanja.

Matjaž Pavlin, predsednik pododbora Straža-Dol.Toplice