Knobleharjevo 2023

Predstavitev Ribiške družine Novo mesto na Knobleharjevem festivalu.

V petek, 23.6.2023 je ob 16.30 uri potekal Knobleharjev festival v Škocjanu.
Blaž Bregar, Rafko Teropšič ter Jernej Beg smo predstavljali RD Novo mesto, osnove tehnik ribolova, ribiško opremo, ribiške vabe itd. Poskrbeli smo tudi za pogostitev obiskovalcev. Nudili smo domač namaz iz dimljene postrvi nad katerim so bili obiskovalci več kot navdušeni. Zavedamo se, da se k dobri hrani prileže tudi dobro vino. Poskrbeli smo za domačo kapljico, ki smo jo ponudili ob namazu.
Po dobri uri festivala nam je nažalost zagodlo vreme, ki je prevračalo stojnice. Ribiči se nismo predali in smo do zadnjega vztrajali na dogodku.
Veselimo se naslednjega leta, ko se festivala definitivno zopet udeležimo.

Tekmovanje za pokal Knobleharjevo 2023

V soboto 24.6.2023 je potekalo tekmovanje na Radulji za pokal občine Škocjan. Potekalo je v sklopu občinskega praznika Knobleharjevo. Ob 7. uri se je v Oštariji Selak zbralo 34 tekmovalcev iz večih regij. Zbora se je udeležil tudi župan občine Škocjan, gospod Jože Kapler. Tekmovalcem je namenil nekaj vzpodbudnih besed in sledilo je žrebanje štartnih mest. Ob 9. uri se je pričelo tekmovanje, ki je trajalo 4 ure. Po končanem tekmovanju je sledilo tehtanje ulova, pogostitev ter razglasitev rezultatov. Tekmovanje je potekalo v treh različnih kategorijah in sicer člani, gostje in mladinci.

Med člani so slavili:

1.mesto: Miha Hrovatič
2. mesto: Rafko Teropšič
3. mesto: Jože Sehur

Med gosti so slavili:
1. mesto: Peter Dimitrovski
2. mesto: Srečko Lamut
3. mesto: Andrej Novak

Med mladinci so slavili:
1. mesto: Nej Eržen
2. mesto: Gašper Rožič Šoštar
3. mesto: Gal Giodani

Vesel sem, da se je tekmovanja udeležilo toliko tekmovalcev. Lepo je videti, da so v tekmovalnih vodah tudi mladi člani, ki jih je vsako leto več.
Zahvalil bi se rad udeležencem ter vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izpeljavi dogodka. Posebna zahvala gre Občini Škocjan, ki nas vsako leto podpira na vseh področjih. Veselim se nadaljnjega sodelovanja.

Predsednik PO Kronovo, Blaž Bregar