Predstavitev Ribiške družine Novo mesto na mednarodnenem sejmu LOV in RIBOLOV v Gornji Radgoni

Med 12. 4. in 14. 4. 2019 je bil v Gornji Radgoni organiziran 11. mednarodni sejem Lov in ribolov ter 5. Mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja Natura. Med 350 razstavljalci, se je s svojim promocijskim gradivom predstavila tudi ribiška družina Novo mesto, na katerem je predstavila tudi dva filma o muharjenju na reki Krki. S filmoma smo predstavili naravne lepote in reko Krko kot atraktivno muharsko destinacijo ter predstavili zanimive priložnosti turistične ponudbe Dolenjske. Za produkcijo obeh filmov je ribiška družina na sejmu prejela Zlato plaketo sejma za slovenski ribiški prodkut.

Ribiška družina Novo mesto je spomladi leta 2017 pripravila dva izobraževalna in promocijska filma o izvajanju ribiškega upravljanja na reki Krki, s poudarkom na repopulaciji sulca kot ogrožene ribje vrste, in z namenom promocije reke Krke kot zanimive in atraktivne ribiške destinacije. Tudi takrat sta bila filma predstavljena  na Mednarodnem sejmu lovstva in ribištva v Gornji Radgoni in sta bila prav tako nagrajena z Zlato plaketo sejma za slovenski ribiški produkt.

V ribiški družini Novo mesto smo ponosni na prejeta priznanja, še posebej na dosežke gojitve in repopulacije sulca v reki Krki, saj smo s strokovnim pristopom k tej problematiki in z veliko mero vztrajnosti ter z obsežnim prostovoljnim delom povečali  številčno stanje sulca v reki Krki. S produkcijo filmov smo izkoristili priložnost in javnosti predstavili prizadevanja in rezultate dela ribiške družine Novo mesto, pri ohranjanju sulca v reki Krki kot domorodno in ogroženo ribjo vrsto. 

V zadnjih treh letih je ribiška družina posnela šest filmov o ribiškem upravljanju na vodah s katerimi gospodari in predstavila dolino reke Krke kot izjemno naravno lepoto, ki je hkrati tudi ena najlepših ribiških destinacij. Poleg naravnih lepot smo predstavili tudi možnosti za preživljanje prostega časa, ki jih nudi Dolenjska z vsemi svojimi značilnostmi, ki jo zaznamujejo kot zanimivo turistično destinacijo. Na ta način se ribiška družina aktivno vključuje v prizadevanja širše družbene skupnosti za vsebinsko bogatejšo in zanimivejšo predstavitev turistične ponudbe na Dolenjskem

Filme si lahko ogledate na TV kanalu Lov in ribolov, na naših internetnih straneh in Youtube.

Djordje Vučković

Predsednik ribiške družine

Foto: Racoon