Ex tempore Krka – Art 2014 Novo mesto

RD Novo mesto organizira ob dnevu slovenskih ribičev, slikarsko kolonijo Ex tempore Krka- Art 2014 Novo mesto, ki bo v soboto, 14.6.2014 ob 9. uri pri ribiškem domu v Žužemberku.

Slikarsko kolonijo bo letos prvikrat organizirala RD Novo mesto. Na to slikarsko srečanje vabimo vse ribiče ozir. njihove družinske člane, ki se ukvarjajo s slikarstvom, ali pa so kakorkoli povezani z likovno umetnostjo. Želimo si, da bo to srečanje pripomoglo k večji prepoznavnosti reke Krke, ljudi in okolja ob tem čudovitem dolenjskem biseru.

Mentorstvo slikarske kolonije bo prevzel svetovno znani dolenjski slikar Jože Kotar, ki je razstavljal na  mnogih samostojnih razstavah, sodeloval na skupinskih ex-temporih in mnogih pomembnih mednarodnih likovnih kolonijah. Prejel je številne nagrade doma in v tujini. Leta 1992 je prejel Trdinovo nagrado za dosežke v slikarstvu.

Slikarske teme so:

  • Reka Krka- od izvira do izliva
  • Ribe
  • Obrečna vegetacija in ptice
  • Voda, vir življenja

Organizator bo poskrbel za dve platni (format večji, manjši) barve in čopiče prinese vsak udeleženec svoje. Prijazno vabimo k udeležbi vse slikarje ribiče, ki jih to srečanje zanima. Prepričani smo, da se boste vabilu odzvali ozir. udeležbo potrdili na  telefonski številki RD Novo mesto: 07 337 38 88. Število udeležencev je omejeno: 15. Zadnji dan prijave: 13.6.2014!

Obveza udeleženca slikarske kolonije je pustiti eno svoje likovno delo organizatorju kolonije Ex tempore Krka- Art 2014 Novo mesto, drugo sliko pa lahko udeleženec proda na razstavi.

Strokovna komisija bo izbrala likovna dela za razstavo v eni od uglednih dolenjskih galerij, podelila diplome za kvalitetno delo ter  obveščala medije o dogodku.

 

S spoštovanjem,

Predsednik ribiške družine Novo mesto

Djordje Vučkovič

Novo mesto, 29.5.2014