Ščukijada 2019 uspela!

V soboto, 11. 5. 2019 je Ribiška družina Novo mesto v sodelovanju s partnerji Gostiščem Loka in Zavodom za šport, kulturo, turizem in mladino organizirala 22. Ščukiado. Organizacija Ščukiade je del projekta »Krka živi« in »Rudolfovi dnevi športa«.

Na zbornem mestu, ki je bil na Loki, se je prijavilo 44 ribičev. Poleg članov RD NM so bili tudi ribiči iz drugih krajev Slovenije. Po prijavah, kjer so udeleženci prejeli majico, je sledil prigrizek, nato pa še pozdravni govor podpredsednika RD , ki je obrazložil pravila lova na ščuko. Ob 9 uri so se ribiči odpravili na lov ščuke: nekateri peš ob obali, nekateri z avtomobili na svoje skrite kotičke, nekateri pa s čolni. Vreme je bilo ščukarjem pisano na kožo. Nekaj oblakov, nekaj sonca, par kapljic dežja, gladina zelene lepotice pa cca 20 cm višja od povprečnega vodostaja.

Prvi ribič  je prišel na Loko z ujeto ščuko že ob 9.50 uri.

Tekmovanje je trajalo do 13.ure, ribiči pa so morali prinesti ulovljene primerke do 13.30 ure. Ujetih je bilo  8 ščuk.

Rezultati:

1. mesto Blaž Horvat  75 cm (tudi najhitreje ujeta ščuka)

2. mesto Klemen Kump  65 cm

3. Dušan Krbanjević  57cm (mladi ribič )

4. mesto Tomaž Tramte   55cm

5. mesto  Rok Oštir  53cm

6. mesto Jan Jerman   52.5cm

Veliko presenečenje Ščukiade je bilo 3. mesto mladega ribiča (star 9 let) Dušana Krbanjevića, ki mu seveda še posebej čestitamo.

Po kosilu in vrčku piva, podelitvi pokalov in nagrad ter spominskih medalj, se je nadaljevalo z druženjem in  seveda z opisovanjem dogodkov s prijemi ščuk velikank……..

Se vidimo na Ščukiadi 2020!

Zoran Leko