Ščukijada 2018 uspela

Ščukijada 2018

V sklopu prireditev Rudolfovi dnevi športa in projekta Krka živi je Ribiška družina Novo mesto skupaj z Zavodom za šport in gostiščem Loka organizirala lov na ščuko.

V soboto,12.5.2018 ob prekrasnem vremenu, se je na Loki zbralo kar lepo število ribičev iz domače ribiške družine in nekaj ribičev iz drugih krajev Slovenije. Po končanih formalnostih okoli prijav, je kuharski mojster iz gostišča Loka presenetil s pripravo ribje paštete iz postrvi ter s toplim kruhom. Po uvodnem pozdravu podpredsednika RD Novo mesto Zorana Leka, ki je zbranim ribičem razložil da se tekmuje v dveh kategorijah in sicer za pokal za najhitreje ujeto ščuko in za najdaljšo ujeto ščuko, so se ribiči razkropili(nekateri s čolni, nekateri peš z obale, nekateri  z avtomobili) po zeleni lepotici na svoje skrite kotičke, upajoč na kapitalen prijem roparice. Najhitreje ujeto ščuko je prijavil ribič Bojan Šantelj, ki jo je ob 10.06h prinesel na merjenje in jo takoj nepoškodovano izpustil. V dolžino je merila 55 cm. Tekmovanje je trajalo do 13.00h. Ob 13.30h smo pričeli z merjenjem ulovljenih ščuk.

  1. mesto: Matej Turk      ščuka 71,5cm
  2. mesto: Miha Podergajs ščuka 71 cm
  3. mesto: Jure Štangelj ščuka 69 cm

Ulovljene so bile še dve ščuki dolžine 60cm in nekaj podmerskih ščuk, ki pa so seveda veselo odplavale v globino reke Krke. Vsak udeleženec je dobil spominsko majico in spominsko medaljo. Po obilnem kosilu in vrčku piva so ribiči podoživljali kapitalne prijeme ščuk, ampak seveda, vse kapitalne ščuke so se snele.

Na svidenje drugo leto!