Klemen Šoštar državni prvak v U-16

V soboto, 10.7. in nedeljo, 11.7. se je na Šmartinskem jezeru na trasi RD Celje odvijalo Državno prvenstvo mladih v ribolovu s plovcem. Mladi ribiči so tekmovali v treh kategorijah, U16 , U21 in U26, ter se potegovali za naslov državnega prvaka v svoji kategoriji.

Klemen Rožič Šoštar iz Črnomlja, član RD Novo mesto je tekmoval v U16. V konkurenci dvanajstih mladih ribičev je osvojil dve sektorski zmagi. V seštevku skupne teže ulovljenih rib in najmanjšega števila negativnih točk je tako osvojil prvo mesto. S tem pa tudi postal državni prvak za leto 2021.

S tem rezultatom pa si je zagotovil tudi mesto ekipi državne reprezentance kategorije U16. Tako se bo skupaj z ekipo še štirih mladih udeležil Svetovnega prvenstva za mlade ribiče v LRP, ki bo avgusta na Madžarskem.

Klemen je v šestih letih sodelovanja na državnih prvenstvih osvojil skupaj že 11 medalj, tri pokale in tri naslove državnega prvaka. Zahvala gre v veliki meri njegovi ekipi vodij in trenerjev družine Pikelj iz Radeč, kakor tudi RD Novo Mesto za zaupanje in podporo.

Robert Šoštar