Zaključek ribiških delavnic za mlade

Da na mladih svet stoji, dokazujejo člani Ribiške družine Novo mesto na čelu z neutrudnim predsednikom komisije za delo z mladimi pri novomeški Ribiški družini. V komisiji so se letos odločili, da med počitnicami organizirajo enodnevna srečanja – delavnice, za mlade člane in ostale otroke, ki bi se radi naučili nekaj o ribah, življenju ob reki Krki in kako se ribe lovi. V akciji je nesebično pomagalo kar nekaj mentorjev, ki so svoje znanje in izkušnje prenašali na mladi rod.

V mesecu juliju in avgustu so ob reki Krki v prelepem naravnem okolju pri ribiškem domu v Žužemberku vsak petek popoldne (od 16 ure, pa do 20 ure)  organizirali ribiške delavnice, kjer so mladim nadobudnim ribičem mentorji iz Ribiške družine Novo mesto pokazali, kako muhariti, kako loviti ribe na plovček, pa tudi kako se ribe očisti in pripravi za peko. Poudarek je bil tudi na ekologiji, to je, kako ohraniti našo zeleno lepotico čisto in zdravo tudi za bodoče rodove.
Na zaključnem srečanju so se v petek, 24.avgusta 2017 mladi ribiči zbrali zadnjič letos . Da so bile delavnice res poučne in zabavne si lahko pogledate v utrinkov iz tega srečanja.