Ribiško srečanje – pokal Temenice 2013

Ribiška družina Novo mesto, pododbor Temenica, že več let v juniju organizira ribiško srečanje pri hidroelektrarni Pate v Mirni Peči. Letos smo se ribiči zbrali na praznik, Dan državnosti 25. junija in se pomirili v skupinskem ribolovu na najdaljšo ribo. Do letos so srečanja potekala v okviru mirnopeškega občinskega praznika in najuspešnejši ribiči so prejeli priznanja in pokale občine Mirna Peč.

Letos smo občinski pokal Mirna Peč preimenovali v pokal Temenica. Prehodni pokal pa je obdržal staro ime-pokal občine Mirna Peč.

Ribolov se je izvajal po Pravilniku o športnem ribolovu RD Novo mesto. Člani smo morali imeti ribolovno dovolilnico z vpisanim datumom, vabljeni oziroma gostje pa so imeli dnevno ribolovno dovolilnico, ki so jo prejeli pred srečanjem.

Za ribolov se je odločilo 38 udeležencev, med njimi so bile tri predstavnice nežnejšega spola.

Pokale smo podelili članom pododbora Temenica, medalje pa gostom in mladim ribičem. Najuspešnejši član z najdaljšo ribo je bil Joško Kukman, ki je prejel tudi prehodni pokal (ujel je 40 centimetrov dolgo platnico), drugi najuspešnejši je bil Srečko Tomažič, tretji pa je bil Bojan Arih. Med gosti je svoje ribiške sposobnosti najbolj izkazal Janez Drenik, druga je bila Nada Režek in tretja Slavica Markovič. Najuspešnejši mladi ribič je bil Nik Tomažič, sledila sta mu Rok Tomažič in Aljaž Gerdin.

Nadaljevali smo z družabnim srečanjem, kjer je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo. Tudi dobre volje ni manjkalo.

avtor: Lambert Pate

avtor fotografij: Branko Žagar