Srečanje pododbora desni breg

Megleno sobotno jutro, 22.10.2022 je kljub občasnemu rosenju dežja privabilo množico ribiških tovarišev na srečanje pododbora desni breg na ribnik Blato.

Po uvodnem pozdravu in razlagi pravil glede ribolova smo se zaradi slabe vremenske napovedi odpravili na štartna mesta prej kot je bilo planirano, da prehitimo dež.

Zelo kmalu je prešerna družba 20 ribičev vrgla svoje »skrivnostne« vabe na ogled in pokušino ribam, ki pa kar nekaj časa niso pokazale niti najmanjšega interesa. Po debeli uri se je situacija rahlo popravila in so sledili posamezni sramežljivi prijemi. Znak za konec ribolova je nekaterim prinesel odrešitev, drugim razočaranje, nekaterim veselje, torej za vsakogar nekaj, tehtnica in meter pa sta  pokazala svoje.

Pred kočo sta medtem intendanta, ki sta se žrtvovala in sta predčasno končala ribolov, pripravila zelo okusno malico po kateri je sledila podelitev nagrad in pokalov najuspešnejšim.

V kategoriji najtežja riba je osvojil:

1.mesto: Jakob Jurak

2.mesto: Zogaj Šačir

3.mesto: Predrag Matkovič

V kategoriji najdaljša riba je pokal osvojil Jakob Jurak s krapom dolžine 62cm in tako dobesedno pometel z vso »izkušeno« konkurenco.  Prešeren smeh in klepet vsevprek je spremljal družabne igre, ki so sledile. Pričelo je močneje deževati, tako, da se je tovarišija pričela poslavljati ob  želji, da bi se bilo potrebno večkrat srečati.

Senad Durmič