Tradicionalno srečanje in družabni ribolov pododbora Žužemberk

Člani Ribiške družine Novo mesto, pododbora Žužemberk, smo se 6. julija 2019 ponovno srečali na tradicionalnem družabnem ribolovu.
Ob sedmi uri se nas je 34 članov pododbora zbralo pri ribiškemu domu, kjer smo obilno zajtrkovali in se pripravili na ribolov. Letos nas je član Lambert presenetil z odlično domačo ribjo pašteto, Lojze pa s kaviarjem na kruhu in maslom. Sledil je kratek nagovor predsednika pododbora in nato ribolov. Ob dvanajsti uri smo se z ulovom vrnili na zasluženo malico, ki sta jo pripravila člana Slavko in Milan. Malicali smo ribji haše, ribje pleskavice ter postrvi v marinadi, ki jih je pripravil Lojze. Ko smo se najedli, smo izmerili izkupiček ulovljenih rib ter podelili pokale najboljšim trem med mladinci in člani.

Vrstni red je bi sledeč:

Mladinci:
1. Jaka Setnikar
2. Domen Legan
3. Aleksander Bedene

Člani:
1. Anton Šeme
2. Robi Župevec
3. Jože Kovač

Popoldne se je nadaljevalo v prijetnem druženju z ribiškimi kolegi in šumenju lepe zelene Krke. Za popoln zaključek nam je Igor spekel še postrvi na olju.
Na koncu bi se rad zahvalil vsem štirim, ki so nam razvajali brbončice, Petru Škufca za pecivo in kruh ter pomoč pri nabavi pijače – Klimaj d.o.o. Hvala vsem, ki ste se srečanja udeležili.

Dober prijem vam želimo člani pododbora Žužemberk.

D.L.