Ščukijada 2022

V sklopu prireditev Rudolfovi dnevi športa in projekta Krka živi je Ribiška družina Novo mesto skupaj z Zavodom za šport in gostiščem Loka organizirala lov na ščuko. Ribiška družina Novo mesto nadaljuje četrt stoletno tradicijo lova na ščuko, ki jo je začel znani gostinec Rado Fink leta 1997!

V soboto, 07.5.2022 se je ob oblačnem vremenu  na Loki zbralo 29 ribičev iz domače ribiške družine in nekaj ribičev iz drugih krajev Slovenije. Po končanih formalnostih okoli prijav, je kuharski mojster iz gostišča Loka presenetil s pripravo ribje paštete iz postrvi ter s svežim kruhom. Po uvodnem pozdravu organizatorja srečanja, ki je zbranim ribičem razložil, da se tekmuje v dveh kategorijah in sicer za pokal za najhitreje ujeto ščuko in za najdaljšo ujeto ščuko ter z novostjo letošnje ščukijade: sistem ulovi in spusti, ki pomeni, da ribiči ujeto ščuko izmerijo in jo nepoškodovano izpustijo. Na ta način želi RD Novo mesto ozaveščati svoje člane, udeležence in širšo javnost k večji skrbi za varovanje okolja in ohranjanje ribjih vrst. Po končanem uvodnem protokolu so se ribiči razkropili po zeleni lepotici na svoje skrite kotičke, upajoč na kapitalen prijem roparice. Najhitreje ujeto ščuko je ob 9.21uri prijavil ribič Alen Zulič. V dolžino je merila 52 cm. Tekmovanje je trajalo do 13.00h, ujetih pa  je bilo 10 ščuk.

Rezultati:

1.mesto: Vinko Gradišar                ščuka 73 cm
2.mesto: Maksi Žibert                    ščuka 63 cm
3. mesto: Dušan Krbanjević          ščuka 61 cm
3. mesto: Klemen Malnar              ščuka 61 cm
5. mesto: Tomaž Tramte               ščuka 60 cm
6. mesto Milan Mede                    ščuka 56 cm
7. mesto: Črt Šuštar                     ščuka 55 cm
8. mesto: Urban Mihelčič             ščuka 52 cm
9. mesto: Igor Arvaj                      ščuka 51 cm
10 mesto: David Jakopič             ščuka 51 cm

Najboljši ribiči so prejeli pokale in praktične nagrade, vsi prijavljeni ribiči pa spominske medalje in spominske majice. Na svidenje drugo leto!

Organizator srečanja: Zoran Leko