Polovica ribiških delavnic je že za nami

Izpeljali smo že polovico ribiški delavnic, ki jih vodi komisija za delo z mladimi pod vodstvom Draga Piškurja.

Delavnice potekajo ob petkih po razporedu na povezavi https://www.rdnovomesto.si/aktivnosti/vabilo-na-ribiske-delavnice-2/

Prva ribiška delavnica

V petek, 8. julija smo izvedli prvo delavnico za mlade ribiče v Žužemberku. Udeležba je bila nad pričakovanji. Zbralo se je kar 21 otrok. Večina jih je po krajšem nagovoru, pripravi pribora in razdelitvi dovolilnic hitro odšla na ribolovna mesta kjer so lovili ribe na način ujemi spusti. Trije ribiči pa so z mentorji odšli muharit.
Delavnico smo vodili:
David Longar, Bojan Tomažič, Robert Šoštar, Drago Piškur, Jakob Longar in Samo Plantan.
Naslednja delavnica bo na ribniku Blatu Trebnje in sicer v petek, 15.7.2022 Vabljeni.
Lep pozdrav
Drago

 

Druga ribiška delavnica

V petek, 15.julija smo izvedli drugo počitniško delavnico za mlade ribiče in ostale otroke, ki jih ribolov veseli. Zbrali smo se na ribniku Blato, kjer smo jim prikazali ribolov na krapa in pa ribolov na majhno ribo z polagalko. Otroci so bili zelo veseli, saj so ulovili veliko male ribe (zelenike, rdečeoke, rdečeperke pa tudi nekaj sončnih ostrižev) večjih rib nismo ujeli. Lovili smo ujemi-spusti, dva pa sta lovila na svoji dovolilnici. Skupaj je bilo 19 otrok. Mentorji pa smo tokrat bili: Rafko Teropšič, Robert Šoštar in Drago Piškur. Naslednja delavnica bo v Žužemberku, 22.julija.

Drago Piškur


Tudi tretja ribiška delavnica je bila uspešno izpeljana. Sodelovalo je devet 9 mladih ribičev. Lovili smo s plovcem ter muharili. Ulov je bil kar uspešen tako pri enih kot pri drugih. Na delavnici pa smo sodelovali naslednji mentorji: David Longar, Samo Plantan, Bojan Tomažič in Drago Piškur.

S vidimo ponovno naslednji petek na ribniku Blato.

Drago

 

Izpeljana je bila tudi četrta delavnica za mlade ribiče v RD Novo mesto. Sodelovalo je dvajset otrok, katere so spremljali mentorji: David Longar, Jakob Longar, Rafko Teropšič in Robert Šošta. V pomoč jim je bil tudi državni prvak Klemen Rožič Šoštar. Ribolov je bil uspešen in zanimiv za vse prisotne.

Naslednja delavnica bo v Žužemberku.

Drago Piškur

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz delavnic.