Obisk učencev OŠ Veliki Gaber

V torek, 11. 6. 2019, smo učenci 1., 2. in 3. razreda ter njihove učiteljice iz OŠ Veliki Gaber obiskali Ribiški dom v Žužemberku. Sprejeli so nas kar štirje prijazni ribiči iz Ribiške družine Novo mesto. Razkazali so nam tamkajšnji dom, ribiško opremo ter prikazali samo lovljenje rib. Izvedeli smo, kako postaneš mladi ribič, kolikokrat in kdaj lahko loviš ribe, katere vrste rib lahko loviš v reki Krki, katere so zaščitene… Otrokom so vse predstavili njihovi starosti primerno in jih tako pritegnili in navdušili, da bodo tudi sami mogoče postali mladi ribiči. Najbolj jih je navdušil sam prikaz lovljenja rib. Odgovorili so tudi na vsa radovedna vprašanja otrok. Iz Ribiškega doma smo odhajali polni lepih vtisov in novih spoznanj. Zahvaljujemo se za prijaznost in nazornost predstavitve ribolova. Z veseljem bomo tudi v prihodnje načrtovali tehniške in naravoslovne dni na to temo in jih obiskali še kdaj.

                                                                                       učiteljice 1. triletja iz OŠ Veliki Gaber

Vtisi učencev:

Dragi ribiči.

V torek sem se pri vas toliko naučil. Zelo mi je bilo všeč. Mogoče se bom prijavil k vam. Nisem vedel, da je ribiška palica tako dolga. Res imate dobro opremo. Jaz ne bi nikoli ujel ribe, vi pa ste jo.

      Kristijano, 2. a

Dragi ribiči.

Ne morem verjeti, da ste ujeli tako velikega soma. Hvala vam, da nam ni bilo treba plačati. Všeč mi je bila vaša oprema. Hvala.

                               Tjaš Aleksej, 2. a

Dragi ribiči.

Ali ste ujeli še kakšno ribo po tem, ko smo mi odšli? Rad bi vam povedal, da bi se rad vključil v vašo ribiško družino. Na stenah imate pritrjene zelo lepe ribe. Ujeli ste zelo lepo ribo. Škoda, da je nismo smeli prijeti v roke.

                                  Žan, 2. a

Dragi ribiči.

Som je bil res velik. Roparica je imela tako špičaste zobe! Le kako ste ujeli soma, ko pa je tako velik? Zakaj si je stric umil roke v vodi? Kako ste ujeli roparico, če je imela tako špičaste zobe?

                            Lovro, 2. a

Dragi ribiči.

Želim vam veliko sreče in da boste še naprej ulovili veliko rib in seveda, da boste imeli še vedno odprt dom za nas. Všeč mi je bilo, ko je šel en ribič v vodo in je ujel ribo in dal ribi poljubček.

                             Lara, 2. a

Dragi ribiči.

Hvala, ker ste nam razkazali ribiški dom in da ste nam povedali veliko o ribah. Všeč mi je bilo, da ste ujeli ribo, še lepše pa je bilo, da ste jo vrnili v reko.

                                Zoja, 2. a

Dragi ribiči.

Zelo sem vesel, ker ste nas sprejeli in ker ste pokazali, kaj znate. Povedali ste nam, katere ribe so. Upam, da nas boste še kdaj sprejeli v ribiški dom. Tudi jaz si želim postati ribič.

                                Maj, 2. a

Dragi ribiči.

Želim vam veliko sreče pri lovih. Všeč mi je bilo, ko ste nam predstavili svoje delo in ko ste lovili pred nami. Hvala, da ste se potrudili za nas.

                Timotej, 2. a

 

V torek, 11. 6. 2019, smo se peljali v Ribiški dom. Všeč mi je bilo, koliko rib so še ulovili in da skrbijo za naravo. Všeč mi je bila tudi ribiška oprema. Predstavili so nam vrste sladkovodnih rib in razložili s čim se prehranjujejo nekatere sladkovodne ribe.

                                                                                                                                                             Lara, 3. razred

V torek, 11. 6. 2019 smo se odpravili v Ribiški dom. Najprej so nam ribiči predstavili ribe, ki živijo v Sloveniji, nato pa so nam predstavili opremo. Omenili smo različne vrste lova, najbolj pa muharjenje. Ribič Miha je skušal ujeti kakšno ribo, a na žalost mu v naši skupini ni uspelo.

                                                                                                                                                           Lovro, 3. razred

 

Spoznala sem, da je največja riba v Sloveniji je velika 2 metra. Videli smo tudi, kako se lovi ribe. Šli smo tudi v ribiško učilnico, kjer smo videli ribe na slikah in tri prave nagačene ribe. Na koncu smo ribiču v zahvalo predali skromno darilo.

                                                                                                                                                            Pija, 3. razred

V torek smo se odpeljali v Ribiški dom v Žužemberku. Ribiči so nam povedali veliko o ribah in videl sem največjo ribo, ki tehta 200 kg. En ribič je šel loviti ribe, vendar ni ujel nič, ker smo imeli zelo malo časa.

                                                                                                                                                        Matevž, 3. razred

 

V torek smo imeli ekskurzijo. Obiskali smo ribiče, ki so nam razkazali vrste rib in celo pokazali, kako se lovi. Pokazali so nam tudi vabe. Zelo veliko jih je narejenih iz peres, nekatere so lahko zelo velike. Razdelili so nam tudi revije in prijavnice.

                                                                                                                                                       Neža Š., 3. razred

Najbolj mi je bilo všeč v sobi, kjer sem lahko videl največje ribe.

Erik, 3. razred

Ko smo spoznali ribiško družino, smo se zelo veselili loviti ribe. Spoznali smo veliko vrst rib. Imeli smo se zelo dobro. Nek ribič nam je celo pokazal, kako se lovi ribe. Na koncu so nam razdelili prijavnice za v ribiško družino. Jaz se nisem prijavila, čeprav mi je bilo zelo všeč.

                                                                                                                                                              Luna, 3. razred