Dan odprtih vrat

Kljub vremensko neugodni soboti (20.6.2015) smo uspešno izvedli prvi del skupnega programa v okviru projekta KRKA ŽIVI!. Na Loki (Župančičevo sprehajališče) v Novem mestu so se obiskovalcem predstavili predstavniki novomeških športnih društev, ki poleg skrbi za čistočo reke Krke nudijo ogromno različnih športnih aktivnosti.

Krka-živi-dan-odprtih-vrat-10

Namen projekta je predstavitev športne ponudbe na, ob in v vodi ter osveščanje ljudi o pomembnosti čistoče reke Krke in njenega obrežja.

Za pestro in za obiskovalce brezplačno dogajanje so poskrbeli Klub za podvodne aktivnosti, Ribiška družina Novo mesto, Jadralni klub in Kajak Kanu Sup klub. Obiskovalci so se lahko z izkušenimi vodniki preizkusili v veslanju s kajaki in SUP deskami, spoznali veščine jadranja in osnove potapljanja ter občudovali vrhunske podvodne fotografije. Za kulinarične dobrote pa smo poskrbeli ribiči, ki smo poleg praktičnega prikaza ribarjenja z brega, pripravili izvrsten ribji namaz in pečene postrvi.

Krka-živi-dan-odprtih-vrat-13

 

Za še bogatejši program je žal krivo deževje, ki nas je pozno popoldan pregnalo s prizorišča, vsekakor pa bomo s podobnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje.